Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Reindersmeer

Reindersmeer In het najaar van 1969 werd begonnen met de bouw van de sluis ten oosten van de Rijksweg. De sluis was noodzakelijk in verband met de exploitatie van de terreinen in dit gebied van de Reinderslooi. De kosten van de sluis waren ƒ12.000.000,- Tot in 1971 werd er gebouwd aan de sluis. Tussen 1971 en 2001 voeren 22.500 schepen met zand en grint door deze sluis 

Het Reindersmeer dankt zijn naam aan het bosgebied Reinderslooi, in het plaatselijke dialect: Rendersloj. Deze naam wordt al in 1772 genoemd. Rondom het 45 meter diepe en 130 ha. grote Reindersmeer speelt de natuur de hoofdrol. De oevers zijn begroeid met heide, gras, mossen en andere planten. Zwemmen en vissen zijn hier niet toegestaan. Het meer en zijn omgeving vormt een belangrijke, natuurlijke schakel in de Maasduinen tussen de Bergerheide en de Hamert. Op 12 mei 2012 werd door Stichting het Limburgs Landschap het bezoekerscentrum 'De Maasduinen' geopend. Het is een uniek gebouw, letterlijk hangend in de oude sluisbak die het Reindersmeer verbindt met het Leukermeer. In de nabije omgeving van het bezoekerscentrum werd een groot speelbos aangelegd: 'de Boskoel'. Vanaf bezoekerscentrum De Maasduinen loopt de waterboulevard langs de zuidzijde van het Leukermeer naar de Kampbrug. Op het smalle deel fiets of wandel je langs de fraaie panoramatrap. 

De ontwikkeling van dit gebied veranderde het aanzien van het dorp wezenlijk. De afgraving stond aan de basis van de enorme vlucht die het toerisme rondom Well sindsdien heeft genomen en met de verdere ontwikkeling van het project Maaspark Well zal dit alleen nog maar toenemen..

Meer weten over het Reindersmeer en de sluis van Well, kijk op de site van Archief Well

Adres
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.576911644097, 6.0934305

Dichtbij

Manege Seurenheide Well
Manege Seurenheide Well
B&B Welthuis
B&B Welthuis
Nationaal Park De Maasduinen
Nationaal Park De Maasduinen

Ontdek

Grensovergang Siebengewald
Grensovergang Siebengewald
Visvijver Vislust
Visvijver Vislust
De Band
De Band
Kapel van O.L.V. van Zeven Smarten (Mariakapel)
Kapel van O.L.V. van Zeven Smarten (Mariakapel)
Alvermannetjes op de Afferdse hei
Alvermannetjes op de Afferdse hei
Uitkijktoren Afferden
Uitkijktoren Afferden