Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Welkom in Kloosterdorp Steyl, een verborgen parel in de provincie Limburg, Nederland. Steyl is een historisch en spiritueel toevluchtsoord, gelegen aan de oevers van de Maas, dat bekend staat om zijn serene kloostercomplexen en rijke culturele erfgoed. Gesticht in de 19e eeuw, biedt Steyl een unieke kans om terug te stappen in de tijd en de rust en bezinning te ervaren die de kloosterordes al eeuwenlang koesteren. 

Bezoek de imposante kloosters en kerken, waar de geschiedenis en het geloof samenkomen in indrukwekkende architectuur en prachtige kunstwerken. Wandel door de botanische tuinen en ontdek exotische planten die door missionarissen van over de hele wereld zijn meegebracht. Verken het Missiemuseum, waar u kunt leren over de missionaire geschiedenis en de diverse culturen waarmee de kloosterlingen in contact kwamen. 

Steyl biedt ook tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Geniet van een rustige wandeling langs de Maas, maak een fietstocht door het schilderachtige landschap of strijk neer op een van de gezellige terrasjes in het dorp. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, cultuur of gewoon op zoek bent naar een plek om tot rust te komen, Kloosterdorp Steyl heet u van harte welkom. Kom en ontdek de bijzondere charme en spiritualiteit van dit unieke dorp aan de Maas!

Een betoverende reis door tuinen, geschiedenis en culinaire ontdekkingen

Steyl, een schilderachtig dorpje in Noord-Limburg, verwelkomt reizigers met open armen in een wereld van weelderige tuinen en historische schatten. Deze charmante bestemming heeft voor elk wat wils, van serene tuinen tot intrigerende musea en smaakvolle eetgelegenheden.

Ontdek het schilderachtige Steyl

Wandelen

Wandelen in Steyl is niet zomaar een wandeling, het is een reis door de tijd, langs serene kloostercomplexen, weelderige tuinen en pittoreske straatjes. Of u nu een fervent wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagje uit, Steyl heeft voor ieder wat wils.

 

Wandelen in Steyl

Fietsen

Fietsen in en rondom Steyl biedt een perfecte combinatie van prachtige landschappen, rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Of u nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannende rit, de routes rondom Steyl bieden voor ieder wat wils.

 

Fietsen in Steyl