Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Pieterpad 3; van Vierlingsbeek naar Swolgen

Maak je klaar voor een prachtige wandeling langs het Pieterpad, van het schilderachtige Vierlingsbeek naar het charmante Swolgen. Deze derde etappe begint bij de historische kerk in Vierlingsbeek, waar je via de schilderachtige Willem I straat het dorp verlaat. 

Tijdens je tocht kom je langs enkele pittoreske kapellen, zoals de Mariakapel in Holthees en de St. Jozefkapel in bedevaartsoord Smakt, met zijn oude kerk en voormalig klooster. Hier kun je even op adem komen en genieten van de serene sfeer. 

Je wandeling voert je verder door de prachtige natuur, langs de Boschhuizer Bergen, een stuifzandgebied, en Landgoed Geijsteren, een privélandgoed dat nog steeds eigendom is van de Baron van Geijsteren. Hier kun je genieten van de diversiteit aan bossen en de schilderachtige Oostrumse beek met de Rosmolen watermolen. 

Als je toe bent aan een heerlijke lunch, loop dan even het centrum van Geijsteren in en bezoek 't Trefpunt, een authentiek eetcafé. Vervolg daarna je weg naar Wanssum, waar je parallel aan de Groote Molenbeek loopt richting Meerlo. Onderweg passeer je prachtige weiden waar de Boddebroeker Loop stroomt, met zijn nieuwe meanders en grazende koeien. 

Je route brengt je langs het charmante Kasteelke, een voormalige kasteelboerderij met een poortgebouw uit de 17e eeuw, voordat je verder trekt naar Meerlo en Tienray, om uiteindelijk je eindbestemming te bereiken in het idyllische Swolgen, waar de etappe eindigt bij de kerk. 

Met een totale afstand van 22 kilometer biedt deze etappe van het Pieterpad een uitdagende maar onvergetelijke ervaring, waarbij je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en de rijke geschiedenis van dit betoverende gebied. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad om te genieten van een dag vol avontuur en ontdekkingen langs het Pieterpad.

Startpunt
Spoorstraat 3A, Vierlingsbeek
Herkenningspunt
Kerk
Lengte
22 km
Parkeren
Bij de kerk

Average of 4 reacties.

Ingediend door imagro op za, 12/23/2017 - 08:24

Permalink

Naam
Dorien Kil
Beoordeling
Bericht
Mooie gevarieerde route. Vroeg vertrokken en met opkomende zon prachtig het Limburgse landschap.
Klein minpuntje is dat de route net voor Geijsteren niet goed aangegeven is, waardoor ik 2x rondje heb gelopen.

Ingediend door imagro op ma, 07/02/2018 - 11:27

Permalink

Naam
Marjo B
Beoordeling
Bericht
Een van de mooiste of misschien wel de mooiste route tot nu toe. Veel lopen in bos en heide, veel afwisseling, verschillende keren herten/reeën gezien. Wij liepen van Swolgen naar Vierlingsbeek en net voorbij Wanssum stond het niet goed aangegeven waardoor we ook een paar extra km's hebben moeten maken.

Ingediend door imagro op vr, 06/07/2019 - 20:36

Permalink

Naam
Toon Kenis
Beoordeling
Bericht
Nederland lijkt een groot natuurgebied.

Ingediend door imagro op ma, 11/11/2019 - 07:59

Permalink

Naam
Prachtig!
Beoordeling
Bericht
Ik vertrok bij het ochtendgloren, een aanrader om te doen want je hebt geregeld vergezichten zodat je van de lucht kunt genieten, om nog maar niet te spreken van de mist. Afwisselende natuur, smakterheide is een parel, door het vroege vertrek een reetje ontmoet. Wel de nodige veranderingen in de route, let op: route.nl is niet up to date!

Route: 22 km

Bezienswaardigheden

Camping De Oude Barrier
Hotel Asteria
Groepsverblijf De Jonkhof
Residentie De Kooy
Minicamping De Molenbeek
Vakantie Meerlo
Camping 't Karrewiel
B&B De Oude Pastorie

Autoveer Vierlingsbeek-Bergen

Autoveer van Vierlingsbeek naar Bergen. Vaarschema (gehele jaar): Maandag t/m vrijdag van 06.00 - 22.00 uur Zaterdag van 07.00 - 22.00 uur Op zon- en feestdagen van 08.00 - 22.00 uur

Lees meer
Stuwroute Baarlo
8 km | Baarlo

Andere routes

36 km

Staatsbosroute

Heijen

Lees meer
34 km

Afferden tussen grens en Maas

Afferden

Lees meer
32 km

Fietsroute langs de Maas

Oostrum

Lees meer
10 km

Dorpsommetje 'Hèjs Rundje'

Heijen

Lees meer