Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Stadswandeling Venlo

Welkom bij de stadswandeling door het charmante Venlo, een historische stad vol prachtige bezienswaardigheden en levendige straten. Deze route van 2 km neemt je mee door het hart van Venlo, waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis, architectuur en cultuur die deze stad te bieden heeft. 

Start je wandeling op een van de bruisende pleinen in het centrum van Venlo, omringd door gezellige cafés en winkels. Vanaf hier kun je de route volgen terwijl je de charmante straatjes verkent, omzoomd door historische gebouwen en kleurrijke gevels. 

Onderweg kom je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Venlo, zoals de imposante Sint-Martinuskerk, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. Neem de tijd om de majestueuze gevels en verfijnde details van dit eeuwenoude monument te bewonderen. 

Wandel vervolgens langs de Maas in Venlo, waar het water de stad omlijst, waardoor je een betoverend uitzicht hebt op de stad. Vergeet niet af en toe te pauzeren en te genieten van het rustige tempo van het leven langs het water. 

Tijdens je wandeling kun je ook enkele van de lokale winkeltjes bezoeken, waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten en ambachtelijke lekkernijen. Proef de smaken van Venlo en maak kennis met de levendige culinaire scene van de stad. 

Naarmate je verder wandelt, zul je merken dat Venlo een stad is die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, met elke straat en elk gebouw zijn eigen verhaal te vertellen heeft. Geniet van de unieke sfeer van Venlo terwijl je door de geplaveide straten wandelt en laat je betoveren door de charme van deze bijzondere stad. 

Deze stadswandeling is de perfecte manier om Venlo te verkennen en de hoogtepunten van de stad te ontdekken in een ontspannen tempo. Dompel jezelf onder in de schoonheid en het erfgoed van Venlo terwijl je geniet van deze 2 km lange wandelroute.
Veel plezier!

Startpunt
Klaasstraat 17, 5911 JN Venlo
Herkenningspunt
Toeristisch Informatiepunt Venlo in Boekhandel Koops
Lengte
2 km
Knooppunten
13, 12, 18, 17, 14, 15, 16, 13

Average of 2 reacties.

Ingediend door imagro op do, 09/21/2017 - 09:16

Permalink

Naam
A&E
Beoordeling
Bericht
Sightseeing Eindhoven. Het lukte niet vooraf een kaart te downloaden en GPS was niet altijd accuraat maar evengoed lukt het best. Leuk om eens op een andere manier een stad te ontdekken. Wij hebben uiteindelijk 4.5 km gelopen.
Ev is voor 2,75e ook een papieren route te koop bij de VVV waar je start. Deze route loopt ongeveer gelijk.

Ingediend door imagro op vr, 09/07/2018 - 14:32

Permalink

Naam
Gertien en Yildou
Beoordeling
Bericht
Net geen 5 sterren. Wij houden wel van iets meer historie. Dat was wat weinig.

Route: 2 km

Jagersrust Pannenkoekenhuis & Restaurant

Jagersrust voor heerlijke ambachtelijke pannenkoeken en nog veel meer ... Pannenkoekenhuis en restaurant Jagersrust is gelegen aan de Duitse Grens midden op de Schandelose Heide nabij Arcen en…

Lees meer
Rondje Belfeld-Reuver
11 km | Belfeld

Andere routes

32 km

Rondje Maasduinen

Heijen

Lees meer
32 km

Oude Maasarmroute

Meerlo

Lees meer
24 km

Vossenveldse Aspergeroute

Egchel

Lees meer
3 km

Helbeekroute

Plasmolen

Lees meer