Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Verken Noord-Limburg op de fiets

Nu de zomer er weer aankomt voelen we massaal de neiging om de natuur in te trekken. Noord-Limburg is de ideale omgeving om te genieten van de buitenlucht en het is ook bij uitstek de plek om op de fiets te verkennen. Twijfel je over een elektrische fiets kopen? Dit is het moment! Dit zijn de mooiste omgevingen om in Noord-Limburg te verkennen op de fiets!

Natuur

Noord-Limburg kent een prachtige natuurlijke omgeving die ideaal op de fiets te verkennen is. Kies voor de beste elektrische fiets, dus kijk even goed naar de test elektrische fiets, zodat je onbezorgd op pad kunt. Onder invloed van de Rijn en de Maas heeft zich in de loop van de eeuwen rondom Noord-Limburg een prachtig landschap gevormd, dat in zijn prachtige afwisseling de hele dag voor plezier kan zorgen. Fiets door bossen, langs heide-achtige landschappen en kom soms zelfs wat moerasgebied tegen. Het is de moeite waard om regelmatig even af te stappen en je te vergapen aan de prachtige flora en fauna die het waterrijke landschap met zich meegebracht heeft.

Venlo

Venlo is de bekendste stad van Noord-Limburg en het gezellige centrum en de prachtige historie maken dat je een bezoekje aan deze stad tijdens jouw fietstocht door Noord-Limburg echt niet mag overslaan. De binnenstad van Venlo is absoluut de moeite waard. Parkeer je fiets op een veilige plek om de binnenstad te voet te verkennen. Geniet van de prachtige architectuur en schiet zo nu en dan een winkeltje binnen, want Venlo is ook een heerlijke stad om te shoppen. Een absoluut hoogtepunt is het gemeentehuis van Venlo. Wil je niet alleen iets zien, maar ook iets leren over de stad? Boek dan een begeleide tour door de historische binnenstad en leer meer over de geschiedenis van Noord-Limburg.

Gennep

Ook Gennep is een prachtig oud stadje in Noord-Limburg waar je zeker even een tussenstop moet maken. Gennep kent een prachtig middeleeuws centrum. Breng onder andere een bezoekje aan museum het Petershuis en de oudste protestantse kerk van Nederland. Dicht bij Gennep vind je de Duivelsberg. Zoals alle bergen in Nederland is het natuurlijk geen echte berg, maar wel een mooie heuvel van bijna tachtig meter hoog. Parkeer ook daar even je fiets, want vanaf de top heb je een werkelijk prachtig uitzicht over Noord-Limburg.

Kastelen

Noord-Limburg kent een rijke middeleeuwse geschiedenis en er zijn daarom ook enkele interessante kastelen om te bezoeken. Dit is een verzameling van oude ruïnes, maar ook meer moderne kastelen, waarvan je op het eerste oog niet zou denken dat het kastelen zijn. Geïnteresseerd? Ga eens op zoek naar een kastelenroute en ga met de fiets langs de geweldige geschiedenis van de regio rondom Noord-Limburg.

 

Mark Hermans

Gerelateerd aan dit artikel

Gratis toegang voor kinderen in de zomer bij Kasteeltuinen Arcen
Gratis toegang voor kinderen in de zomer bij Kasteeltuinen Arcen
Zwemmen in Noord-Limburg
Zwemmen in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn
Evert Thielen - De Luiken Open
Evert Thielen - De Luiken Open