Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Stadskantoor Venlo

Met het nieuwe Stadskantoor heeft de gemeente Venlo als eerste in de wereld het principe van cradle-to-cradle toegepast. Cradle-to-cradle is een duurzaamheidsconcept, waarbij grondstoffen opnieuw gebruikt worden zodat producten 100% recyclebaar zijn en afval als grondstof dient. Het stadskantoor werd volgens deze principes vormgegeven. Het gebouw combineert een comfortable en gezonde werkomgeving met een duurzame innovatie. Enkele toegepaste duurzame strategieën in het Stadskantoor zijn:

  • Het gebouw zuivert de lucht van de weg en de spoorlijn naast het gebouw door gebruik te maken van een grote groene gevel. 
  • De parkeergarage onder het gebouw wordt gebruikt om de lucht in het gebouw vóór te verwarmen (in de winter) of te koelen (in de zomer).
  • Daglicht wordt zo diep mogelijk het gebouw in gehaald, waardoor het gebruik van kunstlicht vermindert.
Daarbij geldt het principe: hoe langer het gebouw staat, hoe meer cradle-to-cradle het wordt. 
 
Het stadskantoor dient als werkplek voor medewerkers van de gemeente Venlo. Het nieuwe stadskantoor werd officieel opgeleverd in mei 2016. Het gebouw telt 11 verdiepingen en biedt aan circa 630 werknemers een werkplek.
 
Voor organisaties (bedrijven, stichtingen, verenigingen, clubs en scholen) is het mogelijk om deel te nemen aan een gratis rondleiding. Een rondleiding door het Stadskantoor duurt ongeveer 90 minuten en is mogelijk op woensdagmiddag en vrijdag. Aanmelden voor een rondleiding kan hier
Het is ook mogelijk om tijdens openingstijden zelfstandig het gebouw te bezoeken. Etage 0 en 1 zijn openbaar toegankelijk. In het gebouw hangen diverse bordjes en er zijn boekjes aanwezig bij de gastdames en -heren om ook zonder gids met goede info door het gebouw te kunnen lopen. 
 
Foto's: Gemeente Venlo
Adres
Veilingsstraat 2A
5912 AG Venlo
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.366887919869, 6.1641671

Dichtbij

Villa Kakelhof
Villa Kakelhof
B&B Pelgrimshoes Genooierhof
B&B Pelgrimshoes Genooierhof
Wereldse Wijnbar XO
Wereldse Wijnbar XO

Ontdek

De boerderij in het veen - Boerenleven Milsbeek
De boerderij in het veen - Boerenleven Milsbeek
Villa Kakelhof
Villa Kakelhof
Monument Lancaster
Monument Lancaster
Kruispunt Beugen - Duits Lijntje
Kruispunt Beugen - Duits Lijntje
Ruïne Gebroken Slot
Ruïne Gebroken Slot
De Os
De Os