Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Rondje Maas, Broekhuizen-Lottum-Arcen

De route is eventueel in te korten door bij knooppunt 89 het veerpont te nemen naar het centrum van Arcen. Het veerpont is speciaal voor fietsers en wandelaars en vaart alleen in de zomerperiode. 

Denk aan kleingeld voor de veerman!

Let op: bij hoog water staat een deel van de route blank, waardoor dat gedeelte van de route niet goed te lopen is (tussen knooppunt 58 en 57). Alternatieven zijn ter plaatse eenvoudig te vinden. Ook kan het plaatselijk behoorlijk modderig zijn. Denk daarom aan stevige wandelschoenen.

De route loopt over het KnopenLopennetwerk van Horst aan de maas. Een kaart is verkrijgbaar bij vele verblijfsaccomodaties, bij 't Plein/Toeristisch Infopunt Gezondste Regio in het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 in Horst).

Startpunt
Veerweg 9, 5872 AE Broekhuizen
Lengte
8 km
Knooppunten
1,89,13,86,21,85,57,56,50,48,1
Parkeren
Gratis parkeren op het pleintje voor het veer

Average of 6 reacties.

Ingediend door imagro op do, 07/27/2017 - 14:18

Permalink

Naam
Roy
Beoordeling
Bericht
Leuke afwisselende wandeling, halverwege Lottum en Broekhuizen moet het onkruid langs het pad weggehaald worden; er was geen doorkomen aan. Gelukkig was er wel een verhard pad. Onderweg voldoende mogelijkheden om te pauzeren.

Ingediend door imagro op zo, 04/22/2018 - 20:29

Permalink

Naam
mar
Beoordeling
Bericht
super mooie route. afwisselend. beetje survivallen. aan de kant van arcen wel wat druk maar waarschijnlijk omdat er sfeermarkt was. een echte aanrader. zowrl qua natuur, lengte als horeca onderweg

Ingediend door imagro op wo, 07/18/2018 - 19:20

Permalink

Naam
Marion
Beoordeling
Bericht
Voor vandaag deze route uitgekozen...ook omdat er in de vakantie elke woensdag sfeermarkt in Arcen is. Moest mijn twee pubers motiveren om mee te gaan....maar wat hebben ze genoten van de route.. beetje survival om over beekje te springen...bijna geen asfalt gehad.. veerpontjes over. ( door reparatie van het wegdek bij Broekhuizen veer op de terugreis het fietsveer in Arcen terug genomen ) Kortom voor meer dan 100% genoten...alledrie☺

Ingediend door imagro op wo, 06/05/2019 - 10:39

Permalink

Naam
Hetty Jongsma
Beoordeling
Bericht
Leuke route, gelopen met onze dochters van 12, 14 en 16 jaar.
Het laatste stuk van Arcen naar Broekhuizen was helaas niet begaanbaar.
We hebben toen via het voetpad gelopen.

Ingediend door imagro op wo, 08/07/2019 - 18:08

Permalink

Naam
JT
Beoordeling
Bericht
Prima wandeling, fijn lopen langs de maas met onze trouwe viervoeter.
GPS gaf het redelijk goed aan. Op het eind werden we door weiland gestuurd en was het lastig om te bepalen waar langs te lopen, vanwege hoog gras, stekels en bomen (ongeveer waar we overstaken bij een plas).

Omgeving was alleraardigst, maar vonden het niet heel speciaal (gelopen 31 juli).
Zorg dat je contant geld hebt voor de veerboot.

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op zo, 12/20/2020 - 17:17

Permalink

Naam
carina
Beoordeling
Bericht
Van knooppunt 1 naar knooppunt 89 voert de route over een smal modderig paadje, waarbij op een gegeven moment over een gammele wiebelige plank gelopen moet worden om een stroompje over te steken. We hebben er voor uiteindelijk voor gekozen om te wandelen van knooppunt 1 naar 14 en dan
naar 13.
Van knooppunt 58 naar 57 is niet echt duidelijk aangegeven; als hekje naar rijksweg in zicht komt links aanhouden/links afslaan. Grote stukken van deze route waren erg modderig; het advies om bij deze route stevige wandelschoenen aan te doen hadden we gelukkig opgevolgd.
Leuk was het om bij deze route twee keer een oversteek over
de Maas te maken met veer.

Route: 8 km

Wereldpaviljoen Steyl

Een superleuke attractie voor jong en oud. Stap in een echte Fokker 50 JetSTAR, vlieg naar een andere wereld en maak kennis met het Midden-Amerikaanse land Nicaragua en het Afrikaanse Ghana. Je…

Lees meer
Rondje om de Tang
6 km | Hout-Blerick

Andere routes

4 km

Landschapspad 't Ham

Hegelsom

Lees meer
11 km

Rondje met het pontje (wandel)

Beesel

Lees meer
47 km

Mooder Maas

Venlo

Lees meer
12 km

Dorperheide route

Arcen

Lees meer