Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Pieterpad 4; van Swolgen naar Venlo

Maak je klaar voor een avontuurlijke wandeling van Swolgen naar het levendige Venlo, langs de prachtige route van het Pieterpad. Deze vierde etappe begint bij de schilderachtige St. Lambertuskerk in Swolgen, waar je de achterliggende voormalige pastorie kunt vinden, nu omgetoverd tot een charmante Bed & Breakfast. 

Je begint je tocht door het betoverende Schuitwater, een natuurreservaat rond een oude Maasmeander met indrukwekkende steile oeverwanden. Wandel over de planken vlonders door de Broekbossen en geniet van de rust en de schoonheid van dit gebied. 

Onderweg naar Lottum kom je langs De Papeling, waar je kunt uitrusten op het beroemde Pieterpadbankje van Ria en Jan van Eijk. Als je geluk hebt, staat er zelfs koffie klaar voor wandelaars, als teken van hun gastvrijheid. 

Vervolg je route door het pittoreske agrarische landschap, langs velden met aardbeien, blauwe bessen, rozen en asperges tot je het gezellige Grubbenvorst bereikt. Hier kun je op het dorpsplein genieten van een heerlijke ijscoupe van Clevers of een smakelijke lunch bij De Witte Dame. 

Na een korte overtocht met de veerpont steek je de Maas over en volg je de dijk, veld- en akkerwegen naar de Kapel van Genooi, een bekende bedevaartplaats. Loop verder langs de Maas en zie hoe de uiterwaarden geleidelijk overgaan in een prachtig natuurgebied, onderdeel van het Maascorridor-project dat streeft naar het herstel van de natuurlijke Maasoevers. 

Eindelijk bereik je Venlo, een bruisende stad met een rijke geschiedenis en een levendig centrum. Rust even uit op de Markt, bewonder het prachtige stadshuis uit 1600 en geniet van heerlijke streekgerechten in een van de vele gezellige restaurants. 

Met een totale afstand van 21 kilometer biedt deze etappe van het Pieterpad een fantastische mix van natuur, cultuur en culinaire hoogstandjes. Vergeet niet te genieten van elk moment van deze onvergetelijke wandelervaring!

Startpunt
Mgr. Aertsstraat 6, Swolgen
Lengte
21 km

Average of 2 reacties.

Ingediend door imagro op zo, 08/19/2018 - 15:12

Permalink

Naam
Martin
Beoordeling
Bericht
Pieterpad blijft een schitterende ervaring

Ingediend door imagro op vr, 06/07/2019 - 20:34

Permalink

Naam
Toon Kenis
Beoordeling
Bericht
Mooi, afwisselend, goed aangegeven

Route: 21 km

Bezienswaardigheden

B&B De Oude Pastorie
Landhuis de Maashof
Hostellerie de Maasduinen
Hotel Puur
Hotel American
Hotel Wilhelmina
Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Koe met vallend melkmeisje

Een bronzen sculptuur gemaakt in 1980 door Nicolas van Ronkenstein - pseudoniem van Joseph Hendrik (Joep) Nicolas (Den Haag 1933), beeldhouwer te Beesel. Het sculptuur symboliseert Velden als…

Lees meer
Fietsroute rondom de Ballonzuilbossen
16 km | Merselo

Andere routes

5 km

Walsberg route

Beesel

Lees meer
32 km

De Maas en Niers ooievaarsroute

Gennep

Lees meer
4 km

Op de Paardekop

Ysselsteyn

Lees meer
11 km

Ooijen route

Broekhuizenvorst

Lees meer