Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Op zoek naar de Wintergasten van de Groote Peel in Ospel

Beschikbare gegevens

Vogelexcursie vanaf buitencentrum De Pelen

Nationaal Park De Groote Peel is een overwinterplek voor veel vogels. Tijdens de Vogelexcursie op zondag 10 december kan je – samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer - ontdekken welke soorten dat zijn.  De excursie start om 9.00 uur bij het buitencentrum De Pelen.

Wintergasten in De Groote Peel
De Groote Peel is een belangrijk gebied voor vogels. In de winter verblijven er duizenden ganzen in de Peelstreek. Vanuit de noordelijke broedgebieden zoeken deze vogels tijdelijk het warmere zuiden op. De Peelstreek is daarbij een geliefde pleisterplaats. De akkers en weilanden rondom het Nationaal Park bieden een rijkdom aan voedsel en ‘s nachts genieten de vogels van de rust op en rondom de waterplassen in het gebied. Behalve ganzen en eenden soorten zijn in deze tijd van het jaar onder andere de klapekster, de grote zilverreiger en de blauwe kiekendief waarneembaar. De meeste ganzen overnachten op ‘t Elfde, de grote waterplas midden in de Peel. Vroeg in de ochtend vertrekken ze in groepen en in verschillende richtingen, om vervolgens neer te strijken op de landbouwgronden rondom het gebied. De excursie wordt begeleid door Peelgidsen van Staatsbosbeheer die vertellen over het gebied en over de vogels die er voorkomen.  

Deelname kost € 7,- per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website. 

Let op: De route gaat deels over onverharde peelbanen die in deze tijd van het jaar modderig kunnen zijn. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen. Een verrekijker is natuurlijk ook aan te raden!
 

Gerelateerd aan dit evenement

Buitencentrum De Pelen
Buitencentrum De Pelen