Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Mountainbikeroute De Schaak, Horst aan de Maas

De mtb route Horst loopt ligt iets ten westen van Horst en loopt door de Schadijkse bossen. Dit is een bosrijk natuurgebied wat vroeger alleen bestond uit uitgestrekte heidevelden wat nog een beetje te zien is in de route. In de vroegere heidevelden ontstonden zandduinen die er nu voor zorgen dat er een licht hoogteverschil is in de route. Het uitzicht vanaf de route is uitstekend, je hebt echt het gevoel alsof je midden in het bos zit. Er zijn geen verharde wegen te bekennen en bebouwing is niet aanwezig.

De mountainbike route Horst loopt volledig offroad en heeft een hoog singletrail gehalte. De paden zijn smal, de bomen staan vlak langs het pad en van meerdere bochten zijn kombochten gemaakt. De trails hebben een goede flow en na de bochten heb je maar een paar pedaalomwentelingen nodig om weer op tempo te zijn. Het hoogteverschil in de route is met 102 meter beperkt en hoogtemeters zijn geleidelijk over de route verdeeld. Op enkele stukjes is de route wat technischer/steiler, om de route daar voor iedereen rijdbaar te houden is gebruik gemaakt van plastic roosters in de ondergrond.  

Op het eerste gezicht lijkt de mtb route Horst geen zware route, de route is kort, heeft weinig hoogtemeters en is goed ingereden. Toch is de route wat zwaarder dan ik had verwacht. Na elke bocht en voor elke bult moet je even aanzetten om je flow te behouden. Omdat het de route uit veel bochtige singletrails bestaat ga je dat aanzetten op den duur wel in je benen voelen. Op technisch gebied zijn er geen spannende dingen te vertellen. Alle beklimmingen zijn goed te doen en er zitten geen obstakels op de route. De route leent zich er wel goed voor om je bochttechniek te oefenen.
 

Vanaf de startplaats beginnen de trails rustig maar je komt snel in een mooie achtbaan van bochten en hoogteverschillen terecht. Je voelt duidelijk dat er aandacht is besteed aan de trails en routeaanduiding waardoor je je tempo goed behoudt. De route vereist veel concentratie en zo wordt je ook meer betrokken wordt bij het rijden van de trails, maar enkele rustmomenten zijn wel nodig (die zijn aanwezig). Alhoewel de 18km aan trails leuk is, komt het slingerwerk op den duur wat eentonig over. Een onderbreking in de route met bijvoorbeeld een skill area zou een waardevolle toevoeging zijn.  

 

Startpunt
Lorbaan, America
Lengte
19 km
Parkeren
Sie können Ihr Auto an der Straße „Lorbaan“ abstellen

Average of 1 reacties.

Ingediend door imagro op wo, 10/23/2019 - 19:27

Permalink

Naam
mari manders
Beoordeling
Bericht
vandaag 23-10 -19 vanuit brabant naar de route gefietst en een mooie route en duidelijk uitgezet en lag er perfect bij.

Route: 19 km

B&B en huiskamer "De Gasthoeve"

Welkom bij de Gasthoeve De Gasthoeve is een gerenoveerde, meer dan 100 jaar oude, woonboerderij in Siebengewald. De voormalige stallen en hooizolder zijn verbouwd tot een volwaardige Bed &…

Lees meer
Wings of freedom | Route Bergen-Wellerlooi
32 km | Bergen

Andere routes

10 km

Knopen Lopen Baarlo: Kastelen en Kunst

Baarlo

Lees meer
58 km

Peel en Maas route

Heijen

Lees meer
6 km

De VerduurSAMEN2030-wandelroute

Nieuw Bergen

Lees meer
8 km

Zelders Ommetje

Ven-Zelderheide

Lees meer