Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kribkeswandeling in Sevenum, Kronenberg en Evertsoord

Beschikbare gegevens

Van 15 december 2023 t/m 6 januari 2024 kan iedereen in Sevenum en Kronenberg, zowel overdag als ’s avonds, langs kribkes wandelen. Maar liefst 115 bewoners, ondernemers en andere organisaties zetten in die periode een kribke in hun tuin, etalage of andere plek. Ook zijn er groepjes bewoners die een gezamenlijk kribke in hun straat hebben gemaakt. 

Wandelroutes
De meeste kribkes staan in de bebouwde kom van Sevenum en hier zijn twee wandelroutes voor gemaakt, een van 5 en een van 7 km. Daarnaast zijn er drie wandellussen in het buitengebied van Sevenum die gecombineerd kunnen worden met een route in het dorp. In Kronenberg is een langere wandelroute van 10 km die nog uitgebreid kan worden met een extra wandel lus en een bezoek aan het enige kribke in Evertsoord die in het bajescafé te vinden is. Om alle kribkes te bekijken heeft de wandelaar uiteindelijk meer dan 40 kilometer in de benen. De routes zijn overigens ook prima te fietsen. Het grootste deel loopt over verharde wegen en soms een zandpad. Aan de routes liggen de nodige horecapunten om even te pauzeren met een warm drankje.

Expeditie Sevenum kwam met het idee, geïnspireerd door kribkes wandelingen elders in het land, en zocht contact met de stichting Knopenlopen Sevenum. Samen maakten ze promotie en in oktober zat de zaal helemaal vol op de informatieavond. Dat er zoveel deelnemers zouden zijn hadden ze niet verwacht voor deze eerste editie. En ook heel bijzonder dat mensen zich samenpakken om een gezamenlijk kribke te maken. 

Via GPX en op papier
Op de website van Knopenlopen zijn de routes als GPX te downloaden op de telefoon. Op diverse locaties zoals De Wingerd en Grand Café De Sevewaeg in Sevenum en de Torrekoel in Kronenberg zijn papieren routes gratis verkrijgbaar. Op de website staan alle afhaallocaties vermeld. Op de kaarten staan ook de horecapunten aangegeven.

De grootste kribkesstal is te zien in Sevenum. Al 43 jaar lang hebben Theo en Thea in deze periode een mega kerststal en attributen in huis. Een waterval, vijver, rotsen, Theo (70) van Oosterhout en zijn vrouw hebben misschien wel het grootste tv scherm van Sevenum. Niet echt natuurlijk, maar zo lijkt het wel. In de aanbouw van hun woning staat namelijk een mega kerststal. De laatste 20 jaar in de aanbouw waar ze nu wonen, en nu zelfs met een uitbreiding naar buiten. Het begint rustig met bezoekjes want het geheel is pas sinds kort klaar. Velen willen naar het kersttafereel komen kijken, waar zelfs erfstukken in zitten verwerkt. Het kunstwerk staat er nog tot 6 januari.  

Gerelateerd aan dit evenement

de leukste evenementen!
de leukste evenementen!