Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Gortmeulepad

De route loopt over het KnopenLopennetwerk van Horst aan de Maas. Een kaart is verkrijgbaar bij vele verblijfsaccomodaties en 't Plein/Gezonste Regio (Wilhelminaplein 6 te Horst).

De route is natuurlijk en avontuurlijk, waardoor het waarschijnlijk minder geschikt is voor mensen die niet zo goed ter been zijn. Tijdens de wandeling komt u hier en daar obstakels zoals omgevallen bomen en takken tegen. 

Na een periode van slecht weer kan het pad drassig zijn. Stevige schoenen of laarzen wordt daarom aanbevolen. 

Startpunt
Kasteellaan 1, 5961 BW Horst
Herkenningspunt
Kasteelboerderij
Lengte
10 km
Knooppunten
66, 39, 67, 69, 70, 77, 6, 71, 72, 73, 74, 68, 67, 39, 66
Parkeren
Gratis parkeren rondom kasteelboerderij en ruïne Ter Horst

Average of 21 reacties.

Ingediend door imagro op di, 04/03/2018 - 13:26

Permalink

Naam
J van den Munckhof
Beoordeling
Bericht
Afgelopen zondag (25 maart) met het wandelclubje het Gortmeulepad gewandeld. Omdat deze route zich voornamelijk op open gebied bevindt, was het heerlijk genieten van het zonnetje dat zich soms liet zien. De vergezichten zijn mooi en zeer gevarieerd. Dan weer loop je langs een heldere beek of over een weiland waarop runderen grazen. Naar gelang de behoefte is de route gemakkelijk in te korten/verlengen. Kortom een prachtige route op een vriendelijke voorjaarsdag.

Ingediend door imagro op ma, 02/20/2017 - 23:24

Permalink

Naam
mari
Beoordeling
Bericht
Super mooie wandeling. Zorg voor goede schoenen je loopt een stuk over een laarzenpad door moerassig gebied.Een kritische kanttekening zorg voor iets meer vervolgpijltjes. Je hebt nu af en toe het gevoel dat je niet op het goede pad loopt. Wij hebben de paaltjes gortmeule gevolgd.Parkeer je bij het hotel dan is een startpaaltje ook wenselijk geweest.

Ingediend door imagro op wo, 08/16/2017 - 17:08

Permalink

Naam
Thijs
Beoordeling
Bericht
Zoals reeds eerder gemeld is deze route ook te volgen via een paaltjeswandeling. Nog steeds laat de bewegwijzering hier en daar te wensen over. Geldt helaas ook voor de bewegwijzering van de knooppunten.
De route is mooi en rustig, door weilanden, bosrijke omgeving, mooie natuur en mooie akkerbouw. Een aanrader maar wel even zoeken.

Ingediend door imagro op zo, 05/07/2017 - 17:57

Permalink

Naam
Ron
Beoordeling
Bericht
Prachtige afwisselende wandeling. Alleen geschikt voor geoefende wandelaars.

Ingediend door imagro op di, 05/17/2016 - 16:03

Permalink

Naam
Sjak
Beoordeling
Bericht
Prachtige route. Wij hebben hem andersom gelopen. Het stuk door het moeras was erg mooi maar erg drassig. Goed schoeisel vereist. Verder een afwisselende wandeling door prachtig landschap.

Ingediend door imagro op do, 07/28/2016 - 20:53

Permalink

Naam
Joris
Beoordeling
Bericht
Mooie afwisselende route met een prachtig moerasstuk en door weide met loslopende 'buffels'. Aanrader.

Ingediend door imagro op zo, 11/06/2016 - 16:32

Permalink

Naam
Maria en Huub
Beoordeling
Bericht
vandaag deze route gelopen, echt super mooi. af en toe even zoeken, zoals van punt 67 naar 69, zagen we geen paaltjes meer, maar hebben de maasgaardenroute toen gevolgd en dat bleek een goede beslissing.
het stuk laarzenpad was erg leuk om te lopen, smal paadje door moerasgebied, over boomstammen en onder omgevallen bomen door.
het was wel redelijk drassig op sommige plaatsen, dus goed schoeisel is wel aan te bevelen.

Ingediend door imagro op wo, 04/19/2017 - 08:09

Permalink

Naam
Sylvia
Beoordeling
Bericht
Mooie afwisselende route , paaltjes Gortmeule gevolgd want sommige aanwijzingen vonden wij wat onduidelijk. Prachtige route. Het stuk door het moeras was erg mooi maar erg drassig maar erg leuk om te doen. Goed schoeisel is wel nodig .

Ingediend door imagro op ma, 04/24/2017 - 19:42

Permalink

Naam
M.A.T.
Beoordeling
Bericht
Vandaag deze route gelopen. Het begin en einde was matig, maar het gedeelte door het moeras was erg mooi. Inderdaad goeie stevige schoenen of laarzen aan in dit gebied.
Gelukkig had het de laatste tijd weinig geregend dus met het drassige viel het mee.
Een afwisselend landschap!

Ingediend door imagro op do, 04/27/2017 - 17:43

Permalink

Naam
Eric & Lidia Korenblik
Beoordeling
Bericht
Het laarzenpad en landgoed de Gortmeule zijn zeer de moeite waard. De route kent echter ook wat lange, rechte saaie stukken. De route is ook te volgen via een paaltjeswandeling. De bewegwijzering daarvan laat hier en daar te wensen over. Helaas geldt dat ook voor de bewegwijzering van de knooppunten.

Ingediend door imagro op zo, 05/20/2018 - 10:32

Permalink

Naam
Marlies van den Munckhof
Beoordeling
Bericht
Een erg mooie wandeling! Veel afwisseling, verrassende natuur! Een paar tips:
Meteen in ‘t begin is de route naar knp 67 wat onduidelijk aangegeven. Ga bij de uitgang van kasteelpark ter Horst naar rechts, het fietspad op en blijf aan de rechterkant van de Venrayseweg. Ong. 300 meter verder staat het paaltje van knp 67, net voorbij de flauwe bocht in de weg.
Bovendien: op het kaartje in de app staan knp 77 en 6 niet aangegeven (in de beschrijving gelukkig wel). Deze knp leiden je juist door een bijzonder deel van de wandeling, een flink stuk de Castenrayse Vennen in, dat mag je zeker niet missen! Veel wandelplezier!

Ingediend door imagro op wo, 06/06/2018 - 17:48

Permalink

Naam
Henriëtte
Beoordeling
Bericht
Vandaag deze route gewandeld. Mooie gebieden maar ook slecht onderhouden paden. Routebordjes niet allemaal gevonden. Op sommige paden in het bos lagen bomen over het pad wat het wandelen niet makkelijk maakt.

Ingediend door imagro op za, 06/23/2018 - 20:26

Permalink

Naam
Mari van der Waal
Beoordeling
Bericht
Mooie natuurwandeling, zelfs een ree gezien.

Ingediend door imagro op ma, 10/29/2018 - 12:30

Permalink

Naam
petra rutten
Beoordeling
Bericht
route is heel mooi maar we hebben een gouden kettinkje gevonden. wie is de eigenaar ?

Ingediend door imagro op vr, 12/07/2018 - 19:25

Permalink

Naam
Ben Brader
Beoordeling
Bericht
Mooie gevarieerde wandeling. Veel langs water. De Castenraysche Vennen stonden redelijk droog maar waren zo ook prachtig. Één opmerking: in het begin van de wandeling wordt verwezen naar nummer 39. Dit nummer is niet te vinden!

Ingediend door imagro op vr, 12/07/2018 - 19:27

Permalink

Naam
Ben Brader
Beoordeling
Bericht
Mooie gevarieerde wandeling. Veel langs water. De Castenraysche Vennen stonden redelijk droog maar waren zo ook prachtig. Één opmerking: in het begin van de wandeling wordt verwezen naar nummer 39. Dit nummer is niet te vinden! Verder is de route duidelijk aangegeven!

Ingediend door imagro op wo, 12/19/2018 - 14:13

Permalink

Naam
Marion
Beoordeling
Bericht
Deze keer gelopen vanuit huis. Vorig jaar (2017) ook een keer proberen te lopen, maar toen klopte er is iets niet aan de benummering, waardoor ik toen een eigen route er van heb gemaakt. Nu stonden op de plekken waar het de vorige keer mis ging, nieuwe palen, dus route was goed te volgen. Mooi door de Casselse vennen. Helaas op 19 december 2018 nog erg droog. Het was af en toe beter te lopen naast de knuppelbruggetjes dan over de knuppelbruggetjes omdat het hout erg glad was. Desalniettemin een prachtige route. Vorige poging door de Casselse Vennen stonden de schotse Hooglanders midden op het aangegeven pad. Ook deze keer weer. Ik heb toen een eigen route dicht bij de omheining gezocht. Dit ging prima, en hierdoor hoefde ik niet de kudde te doorkruisen. :-) Prachtige route.

Ingediend door imagro op zo, 07/07/2019 - 11:36

Permalink

Naam
Thea
Beoordeling
Bericht
Mooie afwisselende route. De loop van paalnr 66 naar nr 39 is slecht( of niet??) aangegeven. Wel zou het prettig zijn als er af en toe ergens een bankje staat langs de route m.n. in het 1e deel van de route( zwaarste deel). In het bos wel heel veel last gehad van de muggen maar daar kunnen jullie niets aan doen.
Schotse hooglanders helaas niet aangetroffen.
Tip: Route alleen met lange broek aan lopen ivm hoog gras, stekels etc.

Ingediend door imagro op za, 07/13/2019 - 09:10

Permalink

Naam
Marleen
Beoordeling
Bericht
Heel mooie wandelroute met voor ieder wat wils. Ook goed te volgen door de nummering. Langs de ezels was even ‘een dingetje’, meer om wat we gelezen hadden. Ze lagen rustig en keken alleen wat we deden in ‘hun’ weilanden.

Ingediend door imagro op do, 10/03/2019 - 16:05

Permalink

Naam
simone
Beoordeling
Bericht
Prachtige route. even frisse neus halen. Duidelijk aangegeven de nummering. diversiteit aan wegen, verhard, zacht, bosgebied. lengte goed te doen in 2 uur tijd. tip: bankjes

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op zo, 03/27/2022 - 15:20

Permalink

Naam
Carina en partner
Beoordeling
Bericht
Onderweg wordt het ook aangegeven vanwege werkzaamheden is het niet mogelijk om van knooppunt 70 via knooppunt 77 naar knooppunt 6 en dan naar knooppunt 71 te wandelen. Er kan om gewandeld worden van knooppunt 71 naar knooppunt 70. Het is een mooie route. We hebben geen galloway runderen aangetroffen; waarschijnlijk waren die er niet omdat ze naar een ander gebied zijn gebracht vanwege
de werkzaamheden. Het was ook niet drassig omdat het een flinke periode droog was. (27 maart 2022)

Route: 10 km

De Lanterd

De oorspronkelijke naam van de Lanterd in Kessel is 'Landweer'. In de Middeleeuwen lag hier een kilometerslange dijk, waarop een haag van struiken en bomen groeide. De takken waren kunstig in elkaar…

Lees meer
Herrendal route
2 km | Mook

Andere routes

10 km

Gortmeulepad

Horst

Lees meer
18 km

Tour gemeente Bergen

Well

Lees meer
10 km

Landgoed Arcen 10 km

Arcen

Lees meer
16 km

Ruiterroute Arcen

Arcen

Lees meer