Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Fietsroute Venlo-Zuid

Deze fietsroute begint bij de parkeerplaats Bovenste Molen, een ideale plek om je auto achter te laten en de fietstocht te starten. Vervolgens fiets je via knooppunt 4 naar knooppunt 19, waar je door het pittoreske Leutherberg komt.

Bij knooppunt 15 kom je door het hart van Steyl, waar je kunt stoppen om het Missiemuseum Steyl te bezoeken, een unieke ervaring met zijn etnografische en natuurhistorische collecties. 

Je komt vervolgens bij knooppunt 10, waar je door de rustige buurten van Tegelen fietst, en verder naar knooppunt 7 aan de Maas. Hier kun je genieten van de prachtige uitzichten over de rivier en wellicht een pauze nemen bij een van de vele banken langs de oever.

De route brengt je naar knooppunt 8, waar je door Maasveld fietst, en dan naar knooppunt 5,  verderop kun je de historische grensovergang en de nabijgelegen bezienswaardigheden verkennen. Eindig je tocht door terug te keren naar knooppunt 69 en weer naar de parkeerplaats Bovenste Molen voor een welverdiende rustpauze.

Startpunt
Bovenste Molenweg 12, Venlo
Herkenningspunt
Bilderberghotel de Bovenste Molen
Lengte
25 km
Knooppunten
P Bovenste Molen - 14, 19, 15, 13, 10, 7, 8, 5, 69 - P Bovenste Molen
Parkeren
Bij het Bilderberghotel

Average of 4 reacties.

Ingediend door imagro op vr, 02/23/2018 - 20:10

Permalink

Naam
John Kerkhof
Beoordeling
Bericht
Mooi gevarieerde route. Door de bossen, dwars door de heide, door rustige woonwijk, door de stad Venlo en dan een lang stuk langs de Maas. Je moet zeker even stoppen aan het Trappistenklooster, daar heb je een goeie brasserie met een uitgebreide kaart.

Ingediend door imagro op zo, 10/01/2017 - 12:32

Permalink

Naam
Truus
Beoordeling
Bericht
De route is afwisselend, langs de Maas en door het buitengebied van deze kant van Venlo. Het is regelmatig door de bebouwde kom - het is ook een stadsroute!. Mijn rustplaats was bij het café bij de abdij, prachtig gelegen!

Ingediend door imagro op za, 04/15/2017 - 16:25

Permalink

Naam
Lea
Beoordeling
Bericht
Erg leuke route. Heel afwisselend, door de mooie natuur en langs de Maas, maar ook in het gezellige centrum van Venlo geweest. We kwamen op plaatsen waar we nog nooit eerder zijn geweest. Lekker op het terras gezeten bij 't Vaerhoes in Steyl.

Ingediend door imagro op ma, 09/24/2018 - 08:51

Permalink

Naam
Kim Hendrix
Beoordeling
Bericht
Mooie fietsroute langs de Maas.

Route: 25 km

Uitkijktoren Genneper Huys - Vestingstad Gennep

Bovenop de ruïne van het Genneper Huys staat een mooie uitkijktoren. Al in de Romeinse tijd stond op deze strategische plek een uitkijktoren. In de latere eeuwen was zo'n toren een onmisbaar onderdeel…

Lees meer
Het Schravenpad (rozenroute)
10 km | Lottum

Andere routes

9 km

Drie Dorpen Route

Blerick

Lees meer
16 km

Stukje Maasduinen

Heijen

Lees meer
39 km

Kasteeltuinen Route

Venlo

Lees meer
8 km

Rondje Milsbeek

Milsbeek

Lees meer