Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De leukste fietsroutes in Noord-Limburg

Ontdek Fietsparadijs Noord-Limburg!

Noord-Limburg staat bekend om zijn uitgestrekte landschappen, historische dorpen en prachtige natuur. Voor fietsliefhebbers biedt deze regio een overvloed aan mogelijkheden om op twee wielen te verkennen en te genieten. Of je nu op zoek bent naar rustige ritjes door bosrijke gebieden of avontuurlijke routes langs historische kastelen, Noord-Limburg heeft voor ieder wat wils. Laten we enkele van de meest opmerkelijke fietsroutes verkennen die deze regio te bieden heeft.

Maasduinen Route

De Maasduinen Route neemt je mee door het adembenemende landschap van Nationaal Park De Maasduinen. Dit gebied staat bekend om zijn afwisseling van bossen, heidevelden en stuifduinen langs de oevers van de Maas. De route begint bij het bezoekerscentrum in Well en strekt zich uit over 38 kilometer. Onderweg kun je genieten van panoramische uitzichten en historische bezienswaardigheden zoals Kasteel Arcen. Meer informatie over deze route vind je hier.

Schandelo Route

Voor een meer intieme kennismaking met de natuurlijke schoonheid van Noord-Limburg is de Schandelo Route een uitstekende keuze. Deze route van 34 kilometer begint in Venlo en voert je door rustige dorpjes en langs verstilde paden door het groen. Het hoogtepunt van de route is het pittoreske kerkdorp Schandelo, dat zijn naam leent aan deze prachtige fietsroute. Ontdek meer over de Schandelo Route hier.

Fietsroute Peel en Bossen

De Fietsroute Peel en Bossen biedt een boeiende mix van natuur en cultuur in het oostelijke deel van Noord-Limburg. Met een lengte van 49 kilometer voert deze route je langs uitgestrekte bossen en veengebieden. Startend in Venray, kun je onderweg historische molens en traditionele boerderijen bewonderen. Deze route is perfect voor wie op zoek is naar een dag vol rust en natuurlijke schoonheid. Ontdek meer over de Fietsroute Peel en Bossen hier.

Peelheideroute

Voor liefhebbers van heidelandschappen en open vlaktes biedt de Peelheideroute een onvergetelijke ervaring. Deze 38 kilometer lange route start in het charmante dorpje Meijel en voert je door de uitgestrekte heidevelden en bossen van Noord-Limburg. Tijdens de route kun je genieten van de rust en stilte van de natuur, met af en toe een historisch hoogtepunt zoals de Tungelroyse Beek. Meer informatie over de Peelheideroute vind je hier.

Kastelenroute - Topper Land van Peel en Maas

Voor een vleugje geschiedenis en grandeur is de Kastelenroute een absolute must. Deze route van 35 kilometer voert langs imposante kastelen en landhuizen die het landschap van het Land van Peel en Maas sieren. Vanuit Kessel startend, kun je onderweg stoppen bij kasteel De Keverberg en kasteel Baarlo, en genieten van de prachtige omgeving. Ontdek meer over de Kastelenroute hier.

Verken Fietsvriendelijk Noord-Limburg

Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagje uit, Noord-Limburg biedt een scala aan fietsroutes die je laten kennismaken met de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van deze regio. Pak je fiets en verken de prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden die Noord-Limburg te bieden heeft. Met elke pedaalslag ontdek je weer een nieuw stukje van dit fietsvriendelijke paradijs!

Gerelateerd aan dit artikel

Fietsen
Maasduinen route
Schandelo route
Fietsroute Peel en bossen
Peelroute
Kastelenroute Topper Land van Peel en Maas
Fietsen
Maasduinen route
Schandelo route
Fietsroute Peel en bossen
Peelroute
Kastelenroute Topper Land van Peel en Maas
Gratis toegang voor kinderen in de zomer bij Kasteeltuinen Arcen
Gratis toegang voor kinderen in de zomer bij Kasteeltuinen Arcen
Zwemmen in Noord-Limburg
Zwemmen in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
De leukste fietsroutes in Noord-Limburg
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Rozenfestijn Arcen; vertrouwd en vernieuwd!
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn
Trots van Noord-Limburg: Rozenfestijn
Evert Thielen - De Luiken Open
Evert Thielen - De Luiken Open