Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

VVV Baarlo Groepsexcursies

Beschikbare gegevens

Naast informatie over de gemeente Peel en Maas en omgeving kun je bij VVV Baarlo ook terecht voor enkele hele leuke groepsexcursies in en rondom het historische dorp Baarlo. 

Historische wandeling 
Samen met de gids maakt u een interessante wandeling langs mooie historische panden.
Tijdens de wandeling zal de gids vooral aandacht schenken aan de historische aspecten van het fraaie dorp Baarlo. Ook andere panden waar men vaak aan voorbij loopt en plekken die normaal niet toegankelijk zijn, worden door de gids opgenomen in de tocht.

 • Duur: ca. 2 uur
 • Prijs: € 60,00 per groep. Maximaal 20 personen. 

Kunstwandeling
Het sfeervolle dorp Baarlo kan bogen op een rijk verleden. Het heeft maar liefst 4 kastelen. In één van de kastelen, “Kasteel Scheres”, woonde de beroemde kunstenaar Shinkichi Tajiri. In 1967 schiep hij zijn eerste knoop, waarvan nu tal van variaties over de hele wereld staan. U kunt imposante werken van deze beeldend kunstenaar in Baarlo bewonderen. Behalve de knopen van Tajiri zijn in het centrum van Baarlo meerdere kunstwerken van diverse beelden kunstenaars te bewonderen. In een afwisselende omgeving kunt u genieten van de werken die een prominente plaats innemen en zo een meerwaarde vormen voor de historische kern van kastelendorp Baarlo.
Een gids begeleidt u langs de prachtige kunstwerken, het kerkinterieur met kleurrijke glas-in-lood ramen en modern beeldhouwwerk.

 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Prijs: € 60,00 per groep. Maximaal 20 personen. 

Themawandeling: Natuur, Bos of Water
O.l.v. een gids struinen door natuurgebied Dubbroek, het bosgebied de Kesselse Bergen of door de Maascorridor. Andere opties in overleg.

 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Prijs: € 60,00 per groep. Maximaal 20 personen. 

NIEUW: Bouwhistorie
De gids vertelt in het centrum van Baarlo over ligging, historie, functioneel gebruik, bouwstijl en typische bouwelementen. Als het ware een reis door de bouwgeschiedenis van Baarlo.

 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Prijs: € 60,00 per groep. Maximaal 20 personen. 

Fietstocht in het buitengebied 
Onder leiding van een gids maakt u kennis met een mooi stukje Noord-Limburg. Start in Baarlo op de Markt. De gids zal hier het een en ander over de historie van Baarlo vertellen. Al fietsend ziet u agrarische landschappen met imposante boerderijen, boomgaarden, de Maas, dijken en kastelen. Natuurliefhebbers zullen genieten van de uiterwaarden, het gebied tussen de dijk en de rivier die bij hoog water mogen overstromen. Tijdens de fietstocht wordt regelmatig afgestapt om iets nader te bekijken, zoals het exterieur van kasteel De Berckt en het stuwcomplex aan de Maas.

 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Prijs: € 60,00 per groep. Maximaal 20 personen. 

In de sporen van de Bospartizanen
Samen met een gids wandelt u door een prachtig bos naar de herdenkingszuil ter ere van de Bospartizanen. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om het objectieve verhaal te vertellen wat er zich tijdens de laatste maanden van 1944 in de bossen van Baarlo heeft afgespeeld. Deze middelzware route is 8 km. Graag goed schoeisel. Niet geschikt voor kinderen < 12 jaar.

 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Prijs: € 60,00 per groep. Maximaal 20 personen. 

 

De vermelde prijzen van de groepsexcursies zijn inclusief administratiekosten.
Aanbieding: 2 excursies voor € 110,-.

Na of tijdens de excursie een lekker kopje koffie / thee met ‘Baolderse Kook’ of Limburgse vlaai in een van de horecagelegenheden? Geef het door en VVV Baarlo regelt het voor je.

Tip
Boek ook eens het Happen en Stappen arrangement in Baarlo!

Adresgegevens
Grotestraat 16a
5991 AW Baarlo

51.331399369844, 6.09461165

Gerelateerd aan dit evenement

VVV Baarlo
VVV Baarlo